Des de bastant arrere del segle XIX, fins a arribar a 1930 no es conserva documentació que acredite la vida musical de Benimàmet, encara que sembla ser va ser bastant activa. A partir de 1930 sí la hi ha, que es demostra en l’afició i interès de dos grans mestres directors que van anar Juan Antonio García i José Burguete.

De 1930 a 1958 l’activitat musical de Benimàmet va ser variada, amb interrupcions motivades per la contesa nacional i falta de suport material, a causa de l’escassetat de mitjans de l’època.

En 1958 ressorgeix l’ambient musical formant-se la Llar Educativa Musical, sent el seu primer director Alejandro Ferrándiz.

En 1973 es fusiona la Llar Educativa Musical amb la Societat Instructiva de l’Obrer Agrícola, formant- se l’actual Societat Instructiva de l’Obrer Agrícola i Musical. Es contracta a Salvador Tomás Pérez per a dirigir la banda i l’escola de música.

Posteriorment passa al capdavant d’elles José Guillem Bort. En els anys 1984 i 1985, participa en el Certamen Provincial de Bandes de Música, en la seua tercera secció, aconseguint el 2n i 3er premi.

Des d’octubre de 1986, és el director Miguel Molina Ruiz, ajudat en l’escola de música per un quadre de professors de diverses especialitats.

En 1988 participa en el Certamen Provincial de Bandes de Música, en la segona secció, obtenint el 3er premi. En 1991, en el Certamen Internacional Ciutat de València, segona secció, 2n premi; en 1994 i 1998, en primera secció obté el 2n premi en ambdues ocasions.

En 2004 participa en el XIX Certamen de música festera d’Elda, aconseguint un 4rt premi. Al maig de 2005 participa en el XXIX Certamen Provincial de Bandes de Música de València en la segona secció obtenint un 2n premi. Al març de 2007 participa en el 1er Certamen Nacional Vila de la Sénia, en segona secció aconseguint el 1er premi. En 2015 participa en la 2na secció del Certamen Provincial de València amb un 1er premi.

Al juliol de 2017 realitza un gran concert en el Palau de la Música de València en el qual interpreta el Concert per a Orquestra i quatre trompes de Shumann, amb la col·laboració de quatre trompes de l’orquestra de Zurich.

Actualment la banda està composta per 80 músics, en els quals predomina la joventut, prova fefaent de la labor que es desenvolupa en l’escola de música, que explica aproximadament amb 200 alumnes en diversos graus d’ensenyament.

La banda juvenil va fer el seu primer concert a 2013. És un reflex del bon funcionament de l’Escola de Música i està formada per 55 músics. Participa habitualment en concerts, festivals, trobades, campanya d’intercanvis musicals, etc. En l’actualitat està dirigida per Alfredo Soler Jiménez.

Quant a l’orquestra, és un projecte nascut a l’Escola de Música al curs 93/94, amb la introducció de l’assignatura de corda. Es va presentar al 2003 dirigida per Carolina Montalt Bueno i poc a poc ha anat creixent i ampliant les seues activitats, amb concerts i actuacions en diferents espais i festivals amb altres agrupacions.


Ver mapa más grande

Comments are closed.