Sis bandes de Cosomuval porten la seua música a diferents barris i pobles de València

L’agenda cultural de la ciutat de València torna a omplir-se de música este cap de semana amb sis concerts a càrrec d’agrupacions de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval) dins dels cicles Cultura als Barris i Cultura als Pobles que organitza l’Ajuntament de València.

Les bandes de la Societat Musical Poblats Marítims i Unió de Pescadors oferiran sengles concerts el dissabte 22 a les 6 de la vesprada en els barris de La Carrasca i la Malva-rosa, respectivament. Al capdavant de cadascuna d’elles es ficaran els mestres Didac Bosch Alcaina i Samuel Pérez Ortega.

Ja el diumenge la música es trasllada als barris de Malilla, Sant Marcel·lí i Aiora de la mà de les bandes del CIM Castellar-Oliveral dirigida per Manuel Baixauli Ferrer; la de la Societat Musical Barri de Malilla amb el seu director Borja Martínez Alegre i l’Ateneu Musical del Port dirigida per Isidro Cooll Ballesteros. Els tres concerts se celebraran a les 12 del migdia.

També el diumenge, en La Punta, actuarà la banda de la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig dirigida pel seu titular, Jaume Castelló, a partir de les 6 i mitja de la vesprada.

La setena edició de Cultura al barris i la sisena edició de Cultura als Pobles inclouran un total de 26 concerts de bandes de música. Una aposta del consistori per les entitats de la ciutat de València que es valora molt positivament per part de Cosomuval. Segons el seu president, Miguel Hernández, “totes dues iniciatives suposen un reconeixement a la labor artística i social que desenvolupem dia a dia en els nostres barris i contribueixen a visibilitzar als centenars d’homes i dones de les nostres bandes de música així com a potenciar i difondre un ric repertori, acostant-lo a un públic molt variat que té l’oportunitat de gaudir de música de qualitat en un entorn diferent”.

Les societats musicals de la Coordinadora que prendran part en aquesta nova temporada de Cultura als barris pròximament seran l’Agrupació Musical San José de Pignatelli i l’Agrupació Musical Benicalap el 29 d’octubre.

Ja el mes de novembre, actuaran les bandes de l’Agrupació Musical Gayano Lluch i CIM Tendetes el dia 5; el Centre de Música i Dansa de Natzaret el dia 6; la SIM El Palmar el 12; l’A. C. Falla Jerònima Gal·lès-Litògraf Pascual Abad el 13 i l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís el 20.

Per la seua banda, la banda de la SIOAM de Benimàmet oferirà un concert en la campanya Cultura als pobles el pròxim 30 d’octubre.

El programa Cultura als barris es desenvolupa en 24 barris i l’oferta cultural és variada: lectures dramatitzades i microteatre; dansa contemporània i dansa oriental; òpera i música de banda; poesia recitada i cantada; teatre infantil, marionetes i contacontes; musicals; circ clàssic i contemporani; màgia i finalment, un ampli espectre de fusions musicals contemporànies.

Quant al programa de Cultura als pobles, es desenvoluparà fins al 6 de novembre amb més de 60 activitats. En línies generals, les representacions es distribueixen de manera que en cada poble es duen a terme 3 activitats per setmana els divendres, dissabtes i diumenges.

Scroll al inicio