La Banda de Música d’aquesta Societat va ser fundada l’any 1.917, gràcies a l’esforç del mestre d’escola Jerónimo Rullán Torres i del metge Emilio Vidal Miralles, i un grup de joves de la localitat. Va tenir la seua primera actuació el dia del Corpus del mateix any.

En la seua fundació es denomina Banda de Música del Niño Jesús de l’Hort, sent l’any 1.922 quan s’inaugura el Casino Musical i adopta el seu actual nom de Societat Instructiu Musical. L’any 1.949 és requerida pel director de cinema Rafael Romero Marchent per a actuar a Madrid, aportant la música de la pel·lícula Flor de Lago. És convidada a actuar en el I Congrés Nacional de Periodistes.

En la seua dilatada història ha actuat en nombrosos festivals, concerts i actes d’índole molt variada.

En 1.987 i 1.995 participa en el Certamen de Música de la Diputació de València.

En 1.996 i 1.998 participa en el Certamen Internacional de Música Ciutat de València, obté un meritori primer premi de la secció tercera, i un tercer premi de la secció segona, respectivament.

Al maig de 2.000 assumeix la direcció de la Banda Jorge Peiró Marco.

La Societat Instructiu Musical està inscrita des del 26 d’abril de 1.975 en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat València (FSMCV) amb el No 111. És també fundadora de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL).

Està en possessió de la Medalla de la Belles Arts del Ministeri de Cultura i la Medalla d’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana.

Al març de 2007 li va ser concedida per la Diputació de València la Medalla al Mèrit Cultural.

A l’agost de 2007 la FSMCV li atorga la Medalla de Plata per la seua labor musical i dedicació en el seu 90 aniversari.

En el juny de 2017 va celebrar el centenari de la seua fundació.

 


Ver mapa más grande

Comments are closed.