Sociedad Musical Barrio de Malilla

La Societat Musical Barri de Malilla va ser fundada l’any 1988 al si del moviment veïnal d’aquesta demarcació de València de la que encara porta el seu nom.

L’any 2001 entra a formar part de la Coordinadora Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL).

L’any 2003 posa en funcionament la seu social del C/Drets Humans que havia sigut adquirit amb anterioritat, la seu és un lloc ideal per a la realització d’activitats culturals com cinefòrum, concerts de jazz, celebració reunions i festivitats, audicions, xerrades i conferències.

No obstant, la Societat Musical Barri de Malilla, en el seu recorregut, ha consolidat la seua pròpia escola de música i compta amb tres agrupacions musicals:La Banda, l’Orquestra de Cambra, i el fa poc inaugurat Cor.

La banda va començar la seua activitat l’any 1993, de la mà del mestre director Daniel Belloví Navarro. La formació ha realitzat nombrosos concerts tant al barri al que pertany com en altres escenaris de la ciutat, entre els quals destaca el Palau de la Música i el Mercat de Colón.

A més, participa regularment en actes festius i tradicionals com són les falles, els moros i cristians o les trobades d’escoles en valencià. La banda ha concursat quatre vegades en el certamen de bandes que organitza la Diputació de València (2001, 2002, 2005 i 2007), i ha estat guardonada amb dos segons premis.

L’estiu del 2006 va ser l’estrena d’interpretacions en l’exterior amb dos concerts en Alemanya. Al juliol de 2008 va aconseguir el primer premi de pas doble i el segon premi de concert al Certamen de Bandes “Castell de Benisanó”.

Actualment comptA amb dues seus de l’escola de música una al barri de Malilla, situada al CEIP Pablo Neruda, i la segona al barri de Russafa, situada al CEIP Jaime Balmes. Per a promocionar-les es fan concerts didàctics a les diferents escoles dels dos barris i una jornada de portes obertes.

Per tal d’abastar tot el públic potencial de l’escola comptem amb quatre etapes educatives. La primera, anomenada sensibilització musical, està dirigida a xiquets i xiquetes de 4 i 5 anys; la segona etapa, preparatori musical, va dirigida als anys immediatament anteriors a les ensenyances de grau elemental, es a dir, 6 i 7 anys; a partir dels 8 anys els xiquets i les xiquetes cursen l’assignatura de llenguatge musical fins a quatre anys; finalment, a partir dels 18 anys, comptem amb classes dirigides a adults. Pròximament incorporaran dos nous cursos: iniciació a la música moderna i informàtica musical.

L’escola compta amb 16 especialitats musicals i realitza tres audicions a l’any.

La Societat compta amb tres grans agrupacions musicals: la banda, ha mantingut la seua activitat des de la fundació de la societat i actualment compta amb una plantilla de 40 músics aproximadament; l’orquestra, ha sigut més inestable en la seua trajectòria, encara que des de l’any 2009 en que canvia la direcció s’ha mantingut constant amb una plantilla d’entre 10 i 15 músics, realitzant projectes puntuals en que arriba a aglutinar fins a 50 músics de diferents orquestres; per últim, el cor d’adults, de recent creació, compta amb 35 músics aproximadament.

La Societat manté una activitat estable durant tot el curs. Participa a la campanya d’intercanvis que organitza la FSMCV, realitza els concerts de la festivitat de Santa Cecília, el de Nadal, etc. A més a més, la banda participa en altres actes com carnestoltes, falles, etc


Ver mapa más grande

Scroll al inicio