La Societat Musical d’Orriols, naix l’any 1985 a causa de les inquietuds musicals dels pares d’alguns membres de la societat actual i en col·laboració amb l’Associació de Veïns. Està situada en el barri del mateix nom, en el qual resideixen uns 20.000 habitants, districte de Rascanya i al nord de la ciutat de València.

L’any 1998 va participar en el II Certamen de Música de Festa celebrat en la Plaça dels Àngels del Cabanyal, obtenint el segon premi.

L’any 2000 va organitzar el I Festival de Bandes juntament amb la Banda de Sumac+arcer; en el mateix any va realitzar un intercanvi amb la Societat Musical Amigos de la Música de Pola de Siero (Astúries), oferint un concert en aquesta localitat.

Al maig de 2001 participa en el XXV Certamen Provincial de Bandes de Música, en tercera categoria, obtenint el 2n premi.

A l’abril de 2002 realitza una eixida cultural a Jaca i realitza un concert al costat de la Banda Municipal Santa Orosia de Jaca. Al maig de 2003, realitza un altre viatge a Granada i actua juntament amb la Banda de Vélez de Banaudalla.

El 26 de Juny de 2005, va realitzar un intercanvi musical de bandes amb la Banda Santa Cecilia del Grau. Al novembre de 2006 va participar a Bonrepòs i Mirambell en un intercanvi amb aquesta banda.

També participa i col·labora juntament amb el Centre Estudi Musical d’Almàssera en diversos actes i festivals. Al maig de 2009 realitza un viatge a Mallorca i actua al costat de la Banda de Música de Montuïri.

La banda, que dirigeix en l’actualitat Oscar Vaquerizo Mollà, participa tots els anys en la campanya Retrobem la Nostra Música, organitzada per la Diputació de València. Així mateix participa en els diferents cicles de concerts organitzats per l’Ajuntament de València: Mercat de Colón, Aire Lliure, Música als Pobles i Cultura als Barris. Participa en els Intercanvis organitzats per la FSMCV i en l’última de la campanya Al voltant de la nostra Música l’esperit d’un poble.600 anys. Tots a una veu. Ha efectuat diversos festivals amb bandes i conjunts instrumentals de la ciutat i en altres províncies. Actua també en els actes de les Falles que organitza la Junta Central Fallera i en carnestoltes i festes del barri. Cada any realitza els seus corresponents concerts per a celebrar Santa Cecilia, Nadal i el final del curs.

La Societat Musical d’Orriols compta amb una Escola de Música que en l’actualitat té 62 educandos. En ella s’imparteixen classes de Llenguatge Musical des de Jardí Musical fins a 4rt curs, es fan classes instrumentals de totes les cordes i també es prepara als alumnes per a l’entrada al conservatori. L’escola compta amb una plantilla de 7 professors titulats.

La SMO compta amb un conjunt instrumental amb 12 components actualment dirigits per Jorge Jorques Molla i s’ha engegat també el Conjunt Coral.


Ver mapa más grande

Comments are closed.