Al gener de 1.986, es va crear la Societat Musical Poblats Marítims, i es va formar una junta directiva de quinze músics i un president, Andrés Mora Carrillo, la funció del qual va consistir en la programació d’una sèrie d’activitats i concerts. Des d’un principi, van fer l’impossible per disposar o adquirir un local propi on s’impartiren classes d’ensenyament musical i es realitzaren assajos per als pròxims concerts. Açò va ser possible gràcies a la constància i interès de la junta i el seu president.

La seua evolució va ser progressiva, fins i tot l’any 1.990 es va aconseguir el 1er premi del VII Certamen del Mediterrani. Es va inscriure en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i en la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (COSOMUVAL).

Al marge de les activitats musicals pròpiament, des de la societat s’aposta perquè l’edifici social està al servei dels músics i socis que ho han fet realitat. Actualment la societat compta amb 110 socis.

D’aquesta societat musical han eixit joves promeses de músics professionals que van iniciar la seua formació en aquesta Banda i han fet de la música una forma de viure amb l’art de la música, ocupant posats de gran responsabilitat en bandes militars, municipals, orquestres simfòniques, conservatori, escoles de música, col·legis i instituts de primària i secundària, etc.

La societat compta amb uns 60 músics. Es tracta d’unabandajoveencontínuaevolucióiprogrés,amb presència activa en els Poblats Marítims i oberta a tot tipus d’activitats culturals del propi barri.

L’agrupació participa aproximadament en uns 14 concerts a l’any: parcs i jardins, Palau de la Música, Pèrgola del Port, Drassanes, campanya Retrobem la Nostra Música de la Diputació de València, concert del Dia de la Música Valenciana, concert de Santa Cecilia, Cap d’any, etc a més de diferents actes en Falles, Setmana Santa, Cavalcada de Reyes, carnestoltes, desfilades de moros i cristians, Festa de Sant Vicent Ferrer i en honor del Crist de Natzaret. A més dels actes de l’Ajuntament, Junta del Marítim i Coordinadora.

La banda està dirigida per Victor Soria Urios i ha realitzat concerts per diferents països d’Europa com França, Itàlia Suïssa, Àustria i Alemanya, havent viatjat també a Monzó (Osca) on va apadrinar a la Banda Municipal.

Dins de la Societat es troba l’Escola de Música Poblats Marítims, el director de la qual des del curs 2019 és Victor Soria Urios. En ella s’imparteix ensenyament reglat de la mà de 12 professors qualificats que fan classes de Llenguatge Musical així com de diferents especialitats instrumentals (piano, corda, vent, metall, cant). Així mateix la societat compta amb una coral.

Des de 2011, Domingo Carles és el president de la Societat.

 


Ver mapa más grande

Comments are closed.