Va ser fundada en 1926 constituint-la músics de l’antiga banda Patronato Nuevo del Mar. Des d’aquell moment ha participat en diferents certàmens i festivals, obtenint, entre altres, els següents premis: Primer premi Secció Segona en el Certamen de bandes de la Fira de Juliol de la ciutat de València, en l’any 1932, sota la batuta de D. José Borrero; Primer premi Secció Primera en el Certamen de bandes de la Fira de Juliol de la ciutat de València, en l’any 1933, sota la batuta de D. José Borrero; Primer premi Secció Segona en el Certamen de bandes de la Fira de Juliol de la ciutat de València, en l’any 1951, sota la batuta de D. José Ma Llopis; Menció d’Honor en la Secció Sona en el Certamen Provincial de bandes de la Diputació de València, en l’any 1993, sota la batuta de D. Francisco Zacarés Fort, etc

Altres premis aconseguits sota la direcció de D. Didac Bosch són el Segon premi Secció Tercera en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, en l’any 2011; el Segon premi Secció Tercera en el Certamen Provincial de bandes de la Diputació de València, en l’any 2013.

Així mateix la banda va obtenir el Primer premi Secció Segona en el Certamen Provincial de bandes de la Diputació de València, en l’any 2016, sota la batuta de D. Juan Carlos Civera Domínguez i el Segon premi Secció Segona en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, en l’any 2016, sota la batuta del mateix mestre.

La Societat Musical Unió de Pescadors és una de les societats fundadores de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València, i sempre ha estat lligada en els fets importants del Districte Marítim, com l’arribada al port de València de les restes mortals del novel·lista D. Vicente Blasco Ibáñez en 1933; la inauguració del bust de D. Aguirre Matiol en 1946; la desaparició del Trenet en 1990 o la inauguració del Passeig Marítim de València en 1993.

Ha realitzat nombrosos concerts al llarg de la geografia Valenciana, Nacional, i Internacional com el concert homenatge al poeta D. Antonio Machado, en la ciutat Francesa de Cotlliure, i el Festival Internacional Europeade, celebrat en la ciutat de Pàdua, Itàlia.

Actualment la Societat té més de 200 socis, una plantilla de 65 músics i una escola d’educandos amb més de 190 alumnes, assistint molts d’ells als diferents Conservatoris de la Comunitat Valenciana.

També compta amb les següents agrupacions: Conjunt Instrumental, Banda d’Educandos, Coral Infantil, Cor de cambra, Cor mixt, Banda Llatina i Banda Simfònica.

Des d’octubre de 2012 està presidida per Milagros Parra Ruiz, sent des de 2018 el director titular Samuel Pérez Ortega.

 

 


Ver mapa más grande

Comments are closed.