Sociedad Musical Barrio de Malilla Sociedad Musical BARRIO DE MALILLA
Dirección: C/ Derechos Humanos s/n (46006 – Valencia)
E-mail: smbmalilla@gmail.com MAPA


PRESIDENTE
: José Mª Benito Goerlich
DIRECTOR BANDA TITULAR: DANIEL BELLOVÍ NAVARRO.

ALGUNOS DATOS DE LA SOCIEDAD:
-Año constitución: 1.988
-Número de socios 132.
– Número de músicos Banda Titular: 48
– Número de músicos Orquesta: 22
– Profesorado: 12
-Número de educandos 61
-Habitantes 30.000

UN POCO DE HISTORIA:

La Societat Musical Barri de Malilla va ser fundada l’any 1988 al si del moviment veïnal d’aquesta demarcació de València de la que encara porta el seu nom. Es tracta, doncs, d’una societat musical de creació recent si la comparem amb altres que ja són centenàries.

El president fundador va ser Emilio Caballero León.
Després, a l’any 1995 va ser Mª Lourdes Sáez Ruíz, que va desvincular la Societat Musical Barri de Malilla de la Associació de Veïns i va exercir de presidenta fins l’any 2003, en el qual va dimitir per incompatibilitats amb la massa social., en aquest moment va assumir la presidència Pedro Poveda González que va retornar la societat a la idea originaria de vinculació al barri i les seues institucions. A més a més, va fer un sanejament de la situació econòmica i social de l’entitat.

Al 2008 n’hi ha un canvi en la presidència, entrant com a president Javier López Ramos, que accepta el repte de capitanejar la societat cap a un canvi generacional en la societat en el camí cap a nous reptes.
L’any 2001 la Societat Musical Barri de Malilla entra a formar part de la Coordinadora Societats Musicals Federades de la Ciutat de València.

L’any 2003 la Societat Musical Barri de Malilla posa en funcionament la seu social del C/Drets Humans que havia sigut adquirit amb anterioritat, la seu és un lloc ideal per a la realització d’activitats culturals com cinefòrum, concerts de Jazz, celebració reunions i festivitats, audicions, xerrades i conferències.
No obstant, la Societat Musical Barri de Malilla, en el seu recorregut, ha consolidat la seua pròpia escola de música i compta amb tres agrupacións musicals: La Banda, l’Orquestra de Cambra, i el grup de Jazz.

La banda va començar la seua activitat l’any 1993, i des d’aleshores s’ha anat desenvolupant de la mà del mestre director Daniel Belloví Navarro. la banda ha realitzat nombrosos concerts com al barri al que pertany com en altres escenaris de la ciutat, entre els quals destaca el Palau de la Música. A més, participa regularment en actes festius i tradicionals com son les falles, els moros i cristians o les trobades d’escoles en valencià. la banda ha concursat quatre vegades en el certamen de bandes que organitza la Diputació de València (2001, 2002, 2005 i 2007), i ha estat guardonada amb dos segons premis.

L’estiu del 2006 va ser l’estrena d’interpretacions en l’exterior amb dos concerts en Alemanya.

L’orquesta de Cambra De Societat Musical Barri de Malilla, va començar la seua activitat a Juny de l’any 1996, sota la direcció de D. Daniel Belloví Navarro. Aquesta agrupació arreplegava als alumnes d’instrument de corda de l’Escola de Música, per donar resposta a la seua necessitat d’exposar els seus progressos. Ha realitzat nombrosos concerts tant al barri com als pobles de la nostra geografia, destacant la seua participació en el programa d’ “Intercanvis Musicals 2007” amb l’Orquestra del Casino Musical de Godella. L’orquestra de cambra ha realitzat altres intercanvis com ara amb. l’orquestra de la societat Musical l’Horta de Sant Marcel·lí.

Actualment l’Orquestra de la Societat Musical Barri de Malilla continua progressant i rebent als alumnes de l’escola, futurs professionals de la música.

LAS MEJORES FOTOGRAFÍAS:

Comments are closed.