Uniío Musical l'Horta de Sant Marcel.lí Unió Musical L’HORTA DE SANT MARCEL.LÍ
Dirección: C/ Músico Cabanilles, 48 (46017 – València)
Teléfono: 963280468
E-mail: umlhorta@ono.com
Web: http://www.uniomusicalhorta.com
MAPA


PRESIDENTE
: Miguel Hernández Ferrer
DIRECTOR BANDA TITULAR: Miguel Morellá Asins

ALGUNOS DATOS DE LA SOCIEDAD:

-Año constitución: 1.980
-Número de socios: 460
-Número de músicos: 102
-Banda juvenil: 68
-Banda infantil (Xiquianda): 46
– Orquesta de Camara: 26
– Coral: 38
– Profesorado: 22
-Número de educandos: 280
-Habitantes: 10.274

UN POCO DE HISTORIA:

Podem dir que el naixement de la Unió Musical l’Horta el 1980 és també el de la Banda. El seu primer director és José Maria Senabre Doñate. La Banda fa la seua primera aparició en públic durant el Carnestoltes del Cabanyal el 1982 i s’estrena al Barri el mateix any, fent una cercavila dins la Setmana Cultural organitzada per l’Ajuntament. Des d’aquell any, participa sempre en la Festa Fallera, acompanyant diverses comissions i en setembre inicia la seua col·laboració amb les Festes Populars del Barri, que és constant des d’aleshores.

En desembre de 1982, la UMLH s’incorpora oficialment a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

En abril de 1983, la UMLH, al costat d’altres cinc societats musicals d’aquesta ciutat, participa en la fundació de la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València.

En desembre de 1983 la Banda de la UMLH fa el seu primer concert.

En Gener de 1984 la UMLH s’incorpora a la Campanya de Bandes de Música i Compositors Valencians “Retrobem la Nostra Música” organitzada per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana. Eixe any fa el I Concert de Festes Populars de Sant Marcel·lí i, des d’aleshores, sempre ha participat bé en solitari o fent un Festival de Bandes.

Durant els mesos d’octubre i novembre la Banda participa en el I Cicle de Festivals de Bandes de Música organitzat per la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València, que feia un any havíem ajudat a crear. Aquesta any és nou director de la Banda Vicente Benavent Gabarda i en novembre de 1986 torna José Maria Senabre Doñate.

El 22 de desembre de 1990 Miguel Morellá Asins fa el seu concert de presentació en la UMLH i d’aleshores ençà, la trajectòria de la Banda està lligada a la seua direcció. En febrer de 1992 actua per primera vegada al Palau de la Música de València i en desembre de 1993 serrà el primer Concert de Nadal que es converteix en una fita imprescindible en el calendari de la UMLH. El 1995 participem en el XIX Certamen Provincial de Bandes de Música organitzat per la Diputació Provincial de València. En abril de 2000 torna al Certamen Provincial, és la XXIV edició i obté el Primer Premi de la Tercera Secció. En octubre, participa en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana i obté el segon lloc en la seua secció.

El 2001 la UMLH inicia les Setmanes Culturals que s’afegeixen al seu calendari d’esdeveniments i en elles, el Concert de la Banda serà imprescindible. L’any 2002, a més dels concerts habituals, participa en el III Cicle de Concerts de Radio Nacional de España.

El 2004 el Barri de Sant Marcel·lí de València commemora el seu 50 Aniversari i la Banda estrena l’”Himne Sant Marcel·lí, 50 Anys”, composat per un dels seus músics, el saxofonista Juan Carlos López Luján i el “Cant a Sant Marcel·lí Bisbe” acompanyats de la Coral de la UMLH. En aquest cas la Música és de Joaquim Estal Herrero, flauta de la Banda, i la lletra de Francesc Blai Duart, soci de la Unió.

El 21 d’abril de 2007, la Banda, que torna a competir en el XXXI Certamen Provincial de Bandes de Música de València sempre sota la direcció de Miguel Morellá Asins, guanya amb el Primer Premi i Menció d’Honor de la Segona Secció i obté la major puntuació de totes les categories.

El 21 d’octubre de 2007, guanya a Xest també el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana amb un Primer Premi i Menció d’Honor.

Altres peces estrenades per la Banda i composades per músics de la Unió:

  • 25 Anys de la Unió Musical l’Horta de Miguel Morellá Asins
  • Rafael Vidal de Pau Vidal Sánchez
  • Ai, Maria de Ximo Estal Herrero
  • Al meu Pare de Miguel Morellá Giménez
  • Cinc de Set de Carles Hernández i Coscollá
  • Obertura 1707 de Sergi Aparisi Pechuán

RECONOCIMIENTOS MÁS DESTACADOS:

Malgrat la seua joventut (avui només té vint-i-vuit anys d’existència) la Banda de la Unió Musical L’Horta ja ha aconseguit els següents guardons:
•    1er Premi de la 3a Secció del Certamen Provincial de Bandes de Música de València, any 2000.
•    2n Premi de la 3a Secció del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, any 2000.
•    1er Premi i Menció d’Honor de la 2a Secció del Certamen Provincial de Bandes de Música de València, any 2007.
•    1er Premi i Menció d’Honor de la 2a Secció del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, any 2007.

OTRAS ACTIVIDADES:

Projecte Cultural
Encara que la música és l’eix fonamental de la gran majoria d’activitats, el nostre Projecte afegís als seus esdeveniments altres actes de contingut molt divers que completen la nostra oferta cultural. Així s’organitzen exposicions de pintura, fotografia, exhibicions, conferències, cineforums, excursions, recitals de poesia, balls de saló, etc., amb la qual cosa oferim al barri l’oportunitat, per una banda, que es puguen expressar de tan diverses maneres a través nostre totes aquelles persones del barri que ho desitgen i, per altra banda, donar a conèixer a la resta del barri els seus treballs que s’admiren moltes vegades de les coses que crea els seus veïns només a dos patis de sa casa i estimula a la participació a altres que tenen les seues inquietuds però no havien trobat encara l’excusa per a desenvolupar-la.

LAS MEJORES FOTOGRAFÍAS:

Comments are closed.