La Unió Musical Centre Històric de València naix de la iniciativa d’un grup de persones que senten la necessitat de dotar el barri de Ciutat Vella d’una banda de música, que plena places, festes i esdeveniments d’aquest barri.

Amb una plantilla de més de 40 músics, xiques i xics de diverses edats, units simplement per la passió a la música.

Des de desembre del passat 2015, quan va fer el seu concert de presentació a la Reial parròquia dels Sants Joans a València, han estat present en la majoria de les festivitats de la ciutat de València, com les Falles, Setmana Santa del Cabanyal, festes Vicentines, Sant Joan Baptista, festes de La nostra senyora de Carme, entrada de Moros i Cristians de València entre altres.

El juny del 2017, va participar en el “Dia de la Música” organitzat per la Junta Municipal “Ciutat Vella”.

Des de juny del 2018 pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

El setembre del mateix 2018, va participar al 34 Festival de bandes de música de Nàquera i el mes d’octubre la Junta Municipal “Ciutat Vella” va atorgar un reconeixement a la tasca cultural duta a terme en la seua breu existència.

El desembre del 2018, va oferir el seu primer concert a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València, retent homenatge i nomenant com a Director d’Honor al mestre José María Cervera Collado.

 

També al desembre, va participar dins del Congrés “Música a la Llum”, interpretant obres d’autors valencians, al Claustre de la Nau.

El juliol de 2019 obté en la seua primera participació en una competició,el tercer premi de la secció tercera de la 133 edició Certamen Internacional de Bandes de la Ciutat de València.

Des del curs 2018-2019, compta amb la seua pròpia Escola de Música on formar les pròximes generacions de músics, oferint tots els instruments de vent,corda,percussió,piano i guitarra.

Ademes, organitza masterclass amb diversos professionals de nivel nacional i internacional colaborant aixina al creixement individual dels musics de la societat i alumnes en general.

La societat compta també amb la seua orquestra simfónica, oferint el seu primer concert en juny del 2019 i un cor social. Des del començament d’aquesta banda de música, el nostre Directe és Don Vicente Gabarda Porras.

Comments are closed.