Problemes d’inici de curs a les escoles de música i falta d’ajudes de l’Ajuntament

La situació provocada pel Covid 19 està afectant el dia a dia de les societats musicals de la ciutat de València. Tal i com van assenyalar en un comunicat a principis de juny, les pèrdues econòmiques s’eleven a quasi 700.000 euros els quals es distribueixen en diferents partides, entre elles, les escoles de música, la suspensió d’actes, la reducció d’alumnes i socis, els acomiadaments, etc.

La mala situació econòmica s’ha agreujat considerablement durant este mes de setembre durant el qual les escoles de música han hagut de prendre un gran nombre de mesures per a garantir la seguretat de la tornada a les classes. Inclús alguns dels centres no han pogut encara obrir les seues portes perquè no disposen de locals per a impartir les classes amb les mesures de distancia social marcades en el protocol de Conselleria i altres perquè desenvolupen la seua activitat en els col·legis i estos es mostren reticents a autoritzar les classes de música en les seues instal·lacions.

A hores d’ara, l’Ajuntament no ha pres cap mesura d’ajuda econòmica per a les societats musicals de la ciutat. Si bé a principis de l’estiu el consistori va aprovar unes modificacions de crèdit per a augmentar en 2,5 milions de euros les ajudes per al sector cultural, fins ara no s’ha destinat cap partida a sufragar les pèrdues del col·lectiu musical. En este sentit Miguel Hernández apel·la a les autoritats municipals a que acceleren iniciatives que ajuden a les societats musicals a superar esta complexa conjuntura.