El president de Cosomuval, Miguel Hernández i la vocal Mila Parra, i el president de la comarca ciutat de la FSMCV, Domingo Carles, juntament amb Paco Llorca, s’han reunit amb els regidors de Ciudadanos de l’Ajuntament de València, Fernando Giner i Amparo Picó, per a parlar de la situació de les societats musicals i els assumptes que les afecten.

Els representants de les bandes els han posat al dia dels problemes, sobre tot econòmics, que ha suposat la pandèmia amb la paralització de l’activitat, la suspensió d’actes i l’increment de les despeses per a desinfecció, adquisició de mampares, reorganització de l’escoles, etc i la impossibilitat d’accedir a les ajudes del pla Resistir perquè este només està dirigit a les empreses. Per això han demanat ajudes específiques per a les associacions sense ànim de lucre, proposta que des de Ciudadanos han recolzat comprometent-se a treballar per a que des de l’Ajuntament s’articulen ajudes directes a les més de 30 societats de la ciutat.

Així mateix, durant la reunió s’han abordat qüestions com ara la carència de locals i espais adequats per a fer actuacions a l’aire lliure, la falta d’informació respecte a la celebració al setembre de les Falles i si haurà o no bandes de música i la necessitat d’una “ventanilla única” que simplificar tots els tràmits amb l’administració local. També s’ha denunciat la discriminació que pateixen els professors de les nostres escoles de musica que no entren en el pla de vacunació de la Generalitat al ser ensenyament no reglat.

Finalment, Ciudadanos ha informat que presentarà una Declaració Institucional per a que siga aprovada per tots els grups municipals de l’Ajuntament per tal que es rectifique el document del BOE en el qual situen l’origen de les societats musicals en Catalunya. Una errada que ha provocat una gran polèmica en el col·lectiu i per la qual la FSMCV ha demanat ja una rectificació al ministre de Cultura.