La Coordinadora de Societats Musicales de la ciutat de València (COSOMUVA) celebra en 2023 el seu 40 aniversari i per a commemorar aquest esdeveniment la Junta Directiva que presideix Miguel Hernández, juntament amb una comissió creada a l’afecte i amb el suport de totes les societats musicals que la conformen, ha dissenyat un programa d’activitats amb l’objectiu de posar en valor la labor artística, social i cultural que aquestes entitats desenvolupen dia a dia a la ciutat.

Aquestes activitats seran presentades dimecres que ve 10 de maig a les 20 hores a la Sala García Navarro del Palau de la Música, en un acte que serà presidit per la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, acompanyada pel director de l’auditori, Vicent Ros, i que comptarà amb la presència d’altres autoritats i convidats.

Miguel Hernández assegura que “celebrar el 40 aniversari és una gran satisfacció per tot el que s’ha aconseguit des d’aquell any de 1983 en el qual va nàixer la Coordinadora de la mà de sis societats musicals fins hui en dia en què sumem vint-i-cinc. Si fem balanç d’aquest llarg recorregut crec que podem afirmar que hem contribuït a la consolidació de les nostres societats musicals en l’entramat cultural de la ciutat, la seua implantació i arrelament en els nostres barris, el creixement de la qualitat artística de les nostres bandes, cors, grups de cambra, orquestres… En definitiva, un camí sempre in crescendo que continuarem transitant amb la mateixa il·lusió i ganes de treballar que el primer dia”.

Per la seua part, Gloria Tello, ha felicitat la Coordinadora pel seu 40 aniversari i ha destacat que “no és casualitat que aquesta presentació tinga lloc en el Palau de la Música, ja que sempre hem tingut molt clar mantenir un decidit suport i desenvolupar i estendre vincles amb la Coordinadora de bandes de la nostra ciutat, que pot estar orgullosa d’estar complint quatre dècades de continu servei a la ciutat, de ser el nexe d’unió de les diverses societats musicals dels nostres barris, tan necessàries i que tant cohesionen i incardinen cultural i musicalment als seus veïns i veïnes”.

En aquest sentit cal recordar que tant des de la regidoria de Cultura com des del Palau de la Música s’han establit subvencions i diversos convenis que han fructificat en la presència de les seues societats musicals en el cicle “Cultura als barris”, en la programació del Palau tant en el seu interior com en el seu exterior, en la posada en marxa de la Banda Simfònica Ciutat de València o en la participació en el Certamen Internacional de Bandes de Música.

El programa que es donarà a conèixer el dimecres inclou esdeveniments que es duran a terme en diferents enclavaments de la ciutat de València i en el qual participaran les agrupacions i persones que integren les 26 societats musicals de la Coordinadora per a, d’aquesta manera, donar visibilitat als múltiples projectes que es duen a terme i als homes i dones que els fan possibles: des dels propis músics, músiques, directors i directores als components de les Juntes Directives, el professorat i alumnat de les escoles de música, els integrants de la massa social, etc.

Renovació de la imatge corporativa

A més, coincidint amb aquest 40 aniversari, COSOMUVAL ha apostat per realitzar un canvi de la seua imatge corporativa, senyal inequívoca de la nova etapa que s’inicia després de la seua consolidació des del seu naixement en 1983. Una transformació que ha encarregat al dissenyador valencià Diego Mir, que presentarà personalment la nova imatge de l’entitat.

Per a concloure l’acte, el quartet de metalls i piano Baviera oferirà una breu actuació. Integrat per Daniel Pérez (trompeta), Andrés Porter (trombó), Vicente Gabarda (trompa) i Francesc Llop (piano) la formació valenciana interpretarà un programa compost per les pàgines més famoses de la literatura operística italiana i francesa signades per Verdi, Puccini i Bizet.