Les societats musicals de Cosomuval ofereixen els concerts de Nadal

Les entitats de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval), preparen actuacions de les seues bandes, cors, orquestres… tant presencials com online.

La Societat Musical de Benifaraig és una de les entitats que aposta pels concerts presencials. El de Nadal tindrà lloc el dissabte 19 de desembre a l’aire lliure, per garantir les millores condicions de seguretat per a músics i públic. Concretament serà al carrer Losa del Obispo a les cinc de la vesprada. A més, durant el concert es donarà la benvinguda als dos músics que enguany s’incorporen a la plantilla de la banda simfònica. Dies abans, els músics de Benifaraig juntament amb les veus de Tatiana Prades Castells i Josep Aparici ‘Apa’, van participar en el Tradicional Cant d’Albaes amb motiu de les festes en honor a Santa Cecília.

Altra de les agrupacions que oferirà el seu concert de Nadal serà la de la Societat Musical La Unió de Tres Forques. Encara que enguany no serà possible que totes les formacions artístiques toquen juntes, preparen amb molta il•lusió el concert del diumenge 20 de desembre a la seu social, durant el qual prometen més d’una sorpresa.

Per la seua banda, l’Agrupació Musical Santa Cecília del Grau oferirà el seu últim concert de Nadal el dissabte 19 i estarà a càrrec de la coral de la societat que actuarà a l’Església Sant Joan de la Ribera de València. D’esta manera, i com comenten des de l’Agrupació, “tancarem com nosaltres millor sabem, amb música, aquest any que ha resultat ser tan diferent com difícil per a tots. Tot, com sempre, seguint totes les mesures per garantir-vos un espai segur on gaudir amb nosaltres de la música”.

Les bandes infantil, juvenil i titular de l’Agrupació Musical Patraix han triat el diumenge 20 de desembre per a oferir el seu concert de Nadal. Serà al pati exterior del col·legi Hermes on les tres agrupacions interpretaran un repertori variat dirigides per Jesús Orón Bolós i Juan Antonio Pérez Pardo. Així mateix el dia 8 la coral va fer un concert solidari a benefici de Càritas.

I el CIM Torrefiel oferirà el seu concert nadalenc el diumenge 20 al col·legi públic Manuel González Martí de Benifaraig.

Quatre concerts protagonitzaran les distintes formacions de la SIOAM de Benimàmet. El primer tindrà lloc el dia 19 a les 12h al Parc Lineal a càrrec del cor de l’escola i el segon al dia següent, diumenge, en este cas per part de la banda simfònica en el mateix Parc però a l’amfiteatre. Les activitats continuaran de manera online el dimecres 23 amb un concert de l’Orquestra en el qual seran els solistes d’oboè Paco González i Sonia Rincón i en el que també participarà la soprano Raquel Roig. Ja en 2021, el dia 3 de gener, la banda juvenil serà l’encarregada d’oferir el Concert de Reis a la plaça de l’església de Benimàmet.

Quant a les societats musicals que han optat per les noves tecnologies, destaca la de l’Agrupació Musical de Massarrojos. Amb el seu director Ildefonso Martos Carretero al capdavant, la banda va gravar el concert de Nadal fa uns dies i durant estos dies el públic podrà gaudir-lo a través de les xarxes socials.

També la Banda de Música Campanar s’ha reinventat i, sense deixar l’esperit d’estes dates, ha impulsat la campanya “Nadal a Campanar”, amb la qual els seus alumnes mostraran els coneixements adquirits durant este primer trimestre del curs. Donada la situació actual, es podrà gaudir des de casa de les distintes audicions i concerts que han sigut gravats prèviament en directe. Així mateix, la banda celebrarà el tradicional Concert de Nadal que també es podrà veure de forma online. Totes estes activitats es podran seguir en el canal de Youtube de l’associació des del dia 24 de desembre.