La Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València es reuneix per primera vegada amb el Govern Municipal

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL) es va reunir el passat 3 de novembre amb la Regidora de Cultura, Glòria Tello, amb l’objectiu de donar a conèixer el seu àmbit d’actuació i buscar noves propostes de col·laboració.

L’encontre, al què van assistir el President de Cosomuval, Miguel Hernández, Manuel Asensio (Vicepresident), Manuel Teruel (Secretari) i el vocal Joaquín Martínez, va anar encaminat a la cerca de línies bàsiques comunes per a dignificar la presència de les societats musicals i les seues agrupacions dins de la ciutat de València. D’una banda, Miguel Hernández, després de presentar les funcions i els valors de la Coordinadora, va subratllar els esforços que hi realitzen per mostrar la realitat de les societats musicals: “Participem de forma activa en la ciutat i volem veure reconeguda la importància de les agrupacions musicals i el seu impacte en la cultura valenciana. Així, hem de posar en condicions la música, eixir a l’aire lliure i donar-nos a conèixer”. D’altra banda, Glòria Tello, va reconèixer la riquesa musical que les societats musicals aporten a la ciutat de València i va mostrar el seu compromís per recuperar iniciatives i contribuir a una major participació: “Des de l’Ajuntament de València, volem que se vos pose en valor, traure la música al carrer i donar-vos més visibilitat”. A més a més, les dues parts es van comprometre a dur a terme noves propostes de futur de cara als pròxims convenis.

Aquesta reunió forma part del conjunt d’iniciatives que la Junta Directiva de la Coordinadora ha iniciat amb la intenció d’oferir la col·laboració de les Societats Musicals en els actes culturals de la ciutat de València. Dins d’aquest conjunt de reunions, hi destaca la trobada amb José Martínez Tormo, Secretari General de la Junta Central Fallera, acte que va servir de presentació a la nova executiva de la institució i on es va acordar mantindre les línies de cooperació entre les dues institucions pel que fa a l’Entrada de Bandes i la resta d’actuacions de la setmana fallera.

Logo CosomuvalLa Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València, que el 2014 va celebrar el seu 30 aniversari, és una associació musical que treballa per establir vincles forts entre aquestes i les entitats i organitzacions valencianes. De manera paral·lela, estableix convenis de col·laboració amb l’Ajuntament de València per fomentar i potenciar la diferents tasques de caràcter social, cultural i musical de les societats musicals dins de l’entramat valencià. Gràcies a aquesta col·laboració, la Coordinadora hi realitza els cicles de concerts anuals en el Mercat de Colón, amb gran acollida per part del públic valencià. Una altra bona mostra de participació, van ser els més de 30 concerts solidaris que les agrupacions musicals van realitzar per donar suport a entitats com Cáritas o Manos Unidas, entre d’altres.